טיפים לצילום נוף

כמה פעמים יצאתם לטיול משפחתי ביום שבת, רעננים ומלאי מוטיבציה לכבוש איזו פסגה או לשכשך את עצמכם בנחל צונן? כשיצאתם, ארזתם תיק קטן והזכרתם לעצמכם שוב ושב לקחת את המצלמה, כי צריך צילומים מהטיול, בלי צילומים זה לא שווה, מה תעלו לפייסבוק להשוויץ, אך כגודל הציפייה כך גם האכזבה, הצילומים לא יצאו משהו ולעלות אותם לאלבום בפייסבוק כבר לא בטוח שתירצו.

אז הנה כמה טיפים פשוטים שיעזרו לכם לחזור מהטיול עם תוצאות מהממות.



1. האור ושעת הצילום

האור הינו מרכיב חשוב בכל צילום ובצילום נוף בפרט.
הדגש כאן הוא על שעת הצילום. שימו לב שדווקא בשעות הבוקר כשאתם עוד קצת עייפים מהלילה, ובשעות אחה"צ/דמדומים אחרי שכבר קצת התעייפתם מהטיול, כדאי להתאמץ ולהוציא את המצלמה מהתיק ולנצל את האור הטבעי המגוון את הצילום בצבעים חמים וגורם לצילום פשוט להיראות הרבה יותר יפה.

צילום בשעת שקיעה , אור דרמטי צובע את השמיים ואת הצילום בצבע אדום
צילום : אסף רביד, קורס צילום למתחילים, צילום בעם

2. שימוש בעדשה רחבה

צילומי נוף עדיף לצלם בעדשה רחבה ( זום אאוט ). עדשה רחבה מייצרת צילום עם הרבה עומק ופרטים ונותנת תחושה של מרחב אינסופי. לעומת זאת עדשת זום משטיחה את הצילום ומצמצת פרטים.

שימוש בעדשה רחבה מייצר תחושת עומק בצילום
צילום : אסף רגב , קורס צילום למתחילים, צילום בעם.

3. שימוש בעומק שדה מלא

בטח שמעתם את המושג הזה לא מעט פעמים. איך גורמים לכך שכל האובייקטים בצילום יהיו חדים, במקרה שלנו הנוף צריך להיות חד כולו. שימוש בצמצם סגור ( f11,f16,f22 ) יוצר צילום חד מתחילתו ועד סופו. צריך לזכור שאם מצלמים נוף בשעות הדמדומים , צמצם סגור יגרום למהירות התריס להיות איטית ולכן בשעות אלה מומלץ לעבוד עם חצובה.

שימוש בעומק שדה מלא
צילום : דני בירו, קורס צילום למתחילים, צילום בעם.

4. עבודה עם חצובה

השימוש בחצובה הוא הכרחי משתי סיבות, על הסיבה הראשונה כתבתי בסעיף הקודם. אם מצלמים בתנאי תאורה קשים נדרשת חצובה על מנת לייצב את המצלמה. סיבה נוספת ולא פחות חשובה היא שהשימוש בחצובה גורם לנו להתבונן בעינית באריכות, להוציא מהצילום פרטים שלא נראים לנו, לשמור על פריים מיושר - ובקיצור לדייק את הקומפוזיציה.


5. קו האופק בצילום

קו האופק צריך להיות ממוקם בשליש העליון של הצילום, קביעה זאת נובעת מחוק השלישים העוסק בקומפוזיציה ובמיקום האלמנטים בצילום. כמו כן, נסו למקם אובייקט בקדמת הפריים על מנת לייצר תחושת עומק בצילום.

קו האופק הנמצא בשליש העליון של הפריים והאנשים בקדמת הפריים יוצרים עניין ועומק בצילום.
צילום : עידו גרינפילד , קורס צילום למתחילים, צילום בעם.

6. שמיים בצילום נוף

חפשו עננים על מנת ליצור עניין בשמיים ( שמיים ריקים זה קצת משעמם ). לא סתם צילומי נוף בחורף מענייינים יותר, האור יפה הרבה יותר והשמיים המעוננים יוצרים צילום דרמטי. שימוש בפילטר מקטב ( polarizing filter ) מכהה את השמיים ומחזק את הצבעים.


7. שימוש בקווים מוליכים בצילום

חוזרים לקומפוזציה, אם יש לכם מסלול כלשהו בתוך הצילום ( נניח שביל, או שורת עצים ), נצלו אותו על מנת ליצור קומפוזיציה מעניינת ולכוון את העין של הצופה בדיוק למקום אליו אתם רוצים שיגיע בתוך הצילום.

קווים מוליכים בפריים
צילום : יוסי מנשרוב, קורס צילום למתחילים, צילום בעם

8. צילום מזוית מעניינת

נסו לצלם את הנוף מזווית מעניינת שתיתן לו מראה חדש ומפתיע. שימוש בזוויות לא שיגרתיות מפתיעות את הצופה. למשל צילום מלמעלה תדגיש את הצורניות של הנוף.

צילום מלמעלה גורם להשטחת הנוף ולהדגשת הצורניות שלו.
צילום : דני בירו, קורס צילום למתחילים, צילום בעם

לסיכום

צילום בשעה נכונה ע"מ להשיג את האור הרצוי, שימוש בחצובה, בעדשה רחבה ובעומק שדה מלא, טיפול נכון בשמיים, כל המרכיבים האלה גרמו לנו לחזור מטיול עם תיק צד מלא בצילום מרהיבים.

מאת שגיא שועלי, מרצה בקורס צילום למתחילים – בית הספר צילום בעם

הרשמו לניוזלטר

הרשמו
כל הזכויות שמורות picabook 2005-2024